Telekúp fúvóka

A telekúp fúvókák az alábbi csoportokra bonthatók. Kérjük, kattintson a kívánt csoportra, amelyen belül megtalálja az adott telekúp fúvóka kivitel leírását és jellemzőit, illetve a fúvóka típusokat.

A telekúp fúvókák nevükből eredően kúpos szórásképpel rendelkeznek, amely kúpot vagy egy ún. perdítő elem (axiális kivitel), vagy pedig a tangenciális folyadékvezetés és ívek mentén fellépő megnövelt kerületi sebesség állítja elő (tangenciális kivitel).

Léteznek speciális, meghatározott feladatokra kialakított telekúp fúvóka típusok is, mint pl. a zuhanyfúvókák vagy tűzvédelmi fúvókák.

Telekúp fúvókát általában akkor alkalmazunk, ha a munkadarab, illetve tisztítandó felület áll, nincs mozgásban és esőztető jellegű mosás szükséges. De szintén telekúp fúvóka alkalmazható az abszorpciós folyamatokhoz, különböző anyagok - pl. gáz, por stb. - megkötésére, illetve mindazon alkalmazásokhoz, ahol egyenletes folyadékeloszlás szükséges.

Az alkalmazási területek általánosságban sokfélék lehetnek: áztató mosás, tisztítás, hűtés, gázmosás, különböző vegyipari folyamatok, habtörés, biofilterek, pormegkötés, tűzvédelem stb.

Amennyiben kérdése merülne fel, kérjük keressen minket, szívesen állunk a rendelkezésére!

 

A Dokumentumoknál megtalálja katalógusunkat!

Axial Vollkegeldüsen

0,63 - 1250 l/min nyomás 2 bar
45 től 120° szórásszög
1/2"-tól 4" csatlakozás

Tangential Vollkegeldüsen

1,00 - 63 l/min nyomás 2 bar
60 ig 120° szórásszög
1/4 től 3/4" csatlakozás

Bündeldüsen

1,25 - 90,00 l/min 2 bar nyomáson
70 és 130° szórásszöggel
1/2" -tól 1"-os csatlakozásig

Pralltellerdüsen

10,00 - 140 l/min 2 bar-on
180° szórásszög
1/2" csatlakozás