SKF RecondOil Box

Az SKF RecondOil új mellékáramú (by-pass) regeneráló mélyszűrő berendezése a hagyományos felületi szűrökhöz és a centrifugál és elektrosztatikus szűrőkhöz képest a mikronos tartományon felül a nanorészecskék leválasztásában is kiválóan teljesít.

A felületi hagyományos olajszűrők a 4 vagy akár 1 mikron méretű szennyezőig jól teljesítenek. A RecondOil standard mélyszűrője a 100 nanométer (0,1 mikron) méretű részecskéket is képes leválasztani az olajból, ami az elektroszatikus szűrés tartományával megfelelő, azonban a bekerülési költsége és üzemeltetése rendkívül egyszerű. Ezen felül a továbbfejlesztett DST (double separated technology) szűrőbetétje képes a további nano méretű szennyezők leválasztására.
A szennyezőkön kívül a szűrő képes kis mennyiségű víz leválasztására is.

 

Ezek a szennyezők felelősek az oxidációért, melyek lakképződést okoznak. A lakképződés pedig a hidraulika rendszerben a szelepek beragadásához vezet. A problémát okozó nanorészecskék az olajban található szennyezők felületének mintegy 80%-át teszik ki.

 

Alkalmazási területei:

-          Hidraulikarendszerekben az olaj szűrése

-          Hajtóműolaj szűrés

-          Turbinaolaj

-          Fűtőolaj

-          Megmunkáló olaj szűrés

Referencia megmunkáló olajra a Zapp Precision Metal Sweden AB-nál.:

12 hetes olajcsere periódus a DST alkalmazásával már 8 éves olajcsere nélküli időtartamot eredményezett! Ez mintegy 80.000 liter olajat jelent!

(Nagyításhoz kattintson a képre!)

 

 

Forrás: https://recondoil.com/portfolio/constantly-clean-roller-oil/

Forrás: recondoil.com/wp-content/uploads/2020/11/EN_18976_RecondOil_Ref_case_Constantly_clean_roller_oil_with_no_oi_-changes_LOW.pdf

 

Az SKF Recond oil használatának előnyei:

-          Minimum kétszeresére növeli a hidraulika olaj élettartamát!

-          Akár tízszeresére növelt élettartam a hidraulika rendszer esetében.

-          Oxidáció, lakképződés megelőzésével a szelepek beragadását gátolja.

-          A tömítések élettartamát növeli a szennyeződés és a súrlódás csökkentésével

-          Az alacsonyabb súrlódás kisebb energiabevitelt és hőterhelést jelent.

-          Alacsonyabb hőmérséklet megfelelő viszkozitást eredményez

-           

A Recond oil mellékáramú olajszűrő alkalmazásával az olajat nem mint fogyóeszköz, hanem mint eszköz kezelhetjük. Továbbá a tiszta olajjal származó előnynek köszönhetően számos területen költségeket takaríthatunk meg.

Több kisebb hidraulika rendszer esetén mobil rendszerben is használhatjuk, mint egy szűrőkocsit.

A DST (double separated technology) alkalmazásának hatását az SKF sealing solution Gmbh által végzet hidraulika olaj vizsgálata mutatja be. (dokumentumok alatt letölthető a teljes tanulmány)

Rövid összefoglaló:

 

A tömítések súrlódási vizsgálta 6 teszt szakaszból áll, melynél minden szakasz esetében cserélték a tömítéseket, így megmutatkozott az olaj szennyezettségének hatása.

Az eredeti olajjal 3 tesztet végeztek majd az olaj felét elküldték DST-vel való kezelésre. A 4 teszt után az olaj további használatra már nem volt alkalmas.

(Nagyításhoz kattintson a képre!)

 

 

 

A DST-vel szűrt olajat visszatöltötték a gépbe és további teszteket futtattak. A kezdeti tiszta olajjal való súrlódás mintegy majdnem harmadára csökkent és ez az érték nem mozdult el nagy mértékben, mint a kezeletlen olaj esetén. A regeneráció hosszútávú hatásának eredményére további vizsgálatok folytatódnak.

(Nagyításhoz kattintson a képre!)

 

 Az eredményből látszódik, hogy a nano szennyezők milyen hatással vannak a súrlódásra és az olaj élettartamára.

 

Az ISO 4406:99-es  részecskeszám a szennyezett már nem használható olajnál 21/19/16-ról a DST kezelés után 13/12/8-ra csökkent. Ez még a szűz olajnál 17/15/10 is tisztább.

Fontos megjegyezni, hogy a Recond-oil olajszűrő a 4 mikronnál kisebb részecskék esetében teljesít kiemelkedően.

Energiafelhasználás változása a súrlódásból adódóan.

Forrás: https://evolution.skf.com/successful-fight-against-nanoparticles/

(Nagyításhoz kattintson a képre!)

 

Összesítve az SKF-Recond oil olajregeneráló szűrőberendezése az eddigieknél hosszabb élettartamot nyújt az olajunknak és a gépünkben mellyel több területen is nagy költségeket tudunk megtakarítani.