Hidroakkumulátorok

Hidroakkumulátorok ipari és mezőgazdasági felhasználásra, tartós, hatékony, megbízható - Forgalmazás, ellenőrzés, javítás, töltés, rövid határidővel.

Hidroakkumulátorok

A hidroakkumulátorok olyan eszközök, amelyeket hidraulikus rendszerekben használnak a nyomásingadozások kiegyenlítésére és a rendszer teljesítményének javítására. Ezek a tárolók általában tartalmaznak egy tartályt, amelyben hidraulikus folyadékot tárolnak, valamint egy membránt, amely elválasztja a folyadékot a gáztól.

A hidroakkumulátor - Tökéletes megoldás a hidraulikus rendszerek optimalizálásához

A hidroakkumulátor egy innovatív eszköz, amely tárolja a szivattyú által termelt, de a hidraulikus körfolyamatban pillanatnyilag nem használt energiát. Ez a tárolt energia csúcsfogyasztás esetén gyorsan a rendszer rendelkezésére bocsátható, biztosítva a zökkenőmentes működést.

A hidroakkumulátor sokoldalúan alkalmazható:

A hidroakkumulátor használata számos előnnyel jár:

Energiatakarékosság: Csökkenti a szivattyúzási költségeket és optimalizálja az energiafelhasználást.

Hatékonyabb működés: Javítja a hidraulikus rendszer teljesítményét és stabilitását.

Hosszabb élettartam: Védelmet nyújt a hidraulikus komponenseknek, meghosszabbítva azok élettartamát.

Megbízhatóbb üzemelés: Csökkenti a meghibásodások kockázatát és javítja a hidraulikus rendszer megbízhatóságát.

Kisebb zajszint: Csendesebb üzemeltetést biztosít.

A hidroakkumulátor beépítése jelentősen javíthatja a hidraulikus rendszerek hatékonyságát, megbízhatóságát és élettartamát.

Hidraulikus akkumulátorok ipari felhasználásai:

Hidroakkumulátorok a mezőgazdaság számára

Megbízható Hidroakkumulátor Mezőgazdasági Gépekhez

Hidroakkumulátorok az ipar számára

Megbízható Hidroakkumulátorok Ipari Alkalmazásokhoz

  1. Mezőgazdaság: Mezőgazdasági gépekben széles körben használják lengéscsillapításra, hidraulikus rendszerek nyomás kiegyenlítésére stb.
  2. Gépipar: Hidraulikus akkumulátorokat használnak számos gépi alkalmazásban, például préselési és számítógépes szerszámokban, hogy biztosítsák a rendszer folyamatos és stabil nyomását.
  3. Autóipar: Autógyártás során a hidraulikus akkumulátorokat használják az automata sebességváltókban, fékrendszerekben és lengéscsillapítókban a működés javítása érdekében.
  4. Szállítmányozás: Nehézgépekben, például darukban és targoncákban, hidraulikus akkumulátorokat alkalmaznak a rendszer hatékonyságának és teljesítményének javítása érdekében.
  5. Energetika: Az energiaiparban hidraulikus akkumulátorokat használnak az energiatárolási és nyomásstabilizálási feladatokban, például szél- és napenergia tárolórendszerekben.
  6. Kohászat: Acélgyártásban és más kohászati folyamatokban hidraulikus akkumulátorokat alkalmaznak a munkaerő szükségleteinek kiegyenlítésére és a folyamatok hatékonyságának növelésére.
  7. Olaj- és gázipar: A hidraulikus akkumulátorokat alkalmazzák az olaj- és gázmezőkön fúrási és kitermelési folyamatokban, valamint a vezérlési rendszerekben a nyomás stabilizálására és a műveletek hatékonyságának javítására.

Az alábbiakban néhány példa a hidroakkumulátorok alkalmazására:

Hidroakkumulátorok

 

 

  1. Nyomásstabilizálás: A hidraulikus rendszerekben az áramlás ingadozása vagy változása miatt gyakran előfordulnak nyomásingadozások. A hidroakkumulátorok segítenek kiegyenlíteni ezeket az ingadozásokat, ami egyenletesebb működést eredményez
  2. Vészfékrendszer: Járművekben, például teherautókban és vonatokban, hidroakkumulátorokat használnak vészfékrendszerekben. Ezek a tárolók gyorsan fel tudják szabadítani a tárolt nyomás energiáját, így lehetővé téve a gyors fékezést vagy a vészfékrendszer bekapcsolását.
  3. Rugalmasság növelése: A hidroakkumulátorok segíthetnek növelni a hidraulikus rendszer rugalmasságát és reagálóképességét, különösen olyan helyzetekben, amikor hirtelen nyomásnövekedés vagy -csökkenés következik be.
  4. Energiatakarékosság: A hidroakkumulátorok segíthetnek csökkenteni a rendszer teljesítményigényét és energiaszükségletét. Például olyan esetekben, amikor a rendszerben időszakosan nagyobb nyomásra van szükség, de az alapvetően kisebb teljesítményt igényel.

Hidraulikus megoldásaink

Kinek szól ez a termék?

  • Mezőgazdasági termelők: Akik precíz és megbízható hidraulikus rendszert keresnek mezőgazdasági gépeikhez.
  • Autógyártók: Akik a gyártósorok hatékonyságának növelését és a karbantartási költségek csökkentését kívánják elérni.
  • Ipari üzemek: Akik kiemelkedő teljesítményű és tartós hidraulikus megoldásokat keresnek gépeikhez.

Miért válassza az általunk forgalmazott hidroakkumulátort?

  • Széles választék: A Hennlich a piacon elérhető legkülönfélébb hidroakkumulátorokat kínálja, így biztosan talál az Ön igényeinek megfelelőt.
  • Kiemelkedő minőség: A forgalmazott hidroakkumulátorok kiváló minőségű anyagokból készülnek, és szigorú minőségellenőrzésen esnek át, így garantálva a hosszú élettartamot és a megbízható működést.
  • Szakértelem: A Hennlich csapata több évtizedes tapasztalattal rendelkezik a hidraulikus iparban, és készen áll, hogy segítsen Önnek a megfelelő hidroakkumulátor kiválasztásában.
  • Versenyképes árak: A Hennlich versenyképes árakat kínál a forgalmazott hidroakkumulátorokra.

A általunk forgalmazott hidroakkumulátorok előnyei:

  • Hosszabb élettartam: A membrán elválasztja a vizet a gáztól, így megelőzi a korróziót és a kopást.
  • Kiemelkedő hatékonyság: A membrán minimalizálja a vízveszteséget és a nyomásesést.
  • Halkabb üzemeltetés: A membrán csökkenti a vibrációt és a zajszintet.
  • Könnyű telepítés: A hidroakkumulátorok kompakt méretűek és könnyen telepíthetők.

A hidroakkumulátorok működése során hidraulikus elven alapuló rendszerekben tárolják és szabályozzák a hidraulikus folyadék nyomását. A hidroakkumulátorok általában egy hengeres tartályból és egy elválasztótartályból állnak, amelyek között levegő vagy gáz van.

A hidroakkumulátorok működése a következő lépésekből áll:

Tárolás: A hidraulikus rendszer működtetése során a hidraulikus folyadék, általában hidraulikus olaj, a hidroakkumulátorba kerül. Amikor a hidraulikus rendszerben a nyomás emelkedik, a hidraulikus folyadék belép a hidroakkumulátorba, és benyomja a levegőt vagy a gázt a tartályba.

Nyomásnövekedés: Ahogy a hidraulikus folyadék beáramlik a hidroakkumulátorba, a levegő vagy a gáz összenyomódik a tartályban, növelve a nyomást a rendszerben. Ezáltal a hidroakkumulátor képes tárolni a hidraulikus folyadék nyomását.

Nyomáscsökkenés: Amikor a hidraulikus rendszerben a nyomás csökken, például akkor, amikor a rendszer nyomásosztása vagy a folyadék felhasználása miatt csökken, a hidroakkumulátorból hidraulikus folyadék áramlik vissza a rendszerbe, ami a hidroakkumulátorban a levegő vagy a gáz kibővülését eredményezi. Ezáltal a hidroakkumulátor segít fenntartani a rendszerben a nyomást

Válassza az Önnek legmegfelelőbb hidroakkumulátort!

Széles választékban kínálunk hidroakkumulátorokat a legkülönfélébb alkalmazásokhoz. A weboldalunkon könnyedén megtalálhatja az Ön igényeinek megfelelő típust.

Szakértői tanácsadás:

Ha nem biztos benne, hogy melyik hidroakkumulátor a legmegfelelőbb az Ön számára, forduljon hozzánk bizalommal! Szakértőink segítenek a megfelelő típus kiválasztásában és a telepítésében.

Lépjen kapcsolatba velünk:

Weboldalunkon további információkat talál hidroakkumulátorainkról, és letöltheti a termékkatalógusunkat is.

Katalógusaink

Speicherzubehör Titelbild t

Csőbilincsek, tartókarok, rögzítőkészletek, nyomástároló adapterek biztonsági- és elzárószerelvényekhez, nyomástároló redukálók, SAE karima
Töltő- és vizsgálókészülékek

Membrános hidroakkumulátorok

A membrános hidroakkumulátor egy hidraulikus tárolóedény, amely két rekeszre van osztva egy membránnal. Az egyik rekeszben folyadék, a másikban pedig gáz található. A membrán elválasztja a folyadékot a gáztól, de lehetővé teszi a nyomás kiegyenlítődését a két rekesz között.

Standard modell: 0,075-35 Liter max. 350 bar

Hőmérséklet tartomány: -40°C-tól +120°C-ig

Blasenspeicher HBS

A tömlős (ballonos) hidroakkumulátor a gázt és a közeget egy ballon (tömlő) segítségével különíti el, úgy, hogy a gáz nem tud kiszabadulni a ballonból.

Standard modell 1-57 Liter, max. 420 bar

Hőmérséklet tartomány: -40°C-tól +80°C-ig

Kolbenspeicher HPA – HENNLICH HCT – hennlich-hct.de

A dugattyús hidroakkumulátorok működése a hidraulikus folyadék (olaj) és egy gáz (nitrogén) összenyomódásán alapul. A dugattyú elválasztja a két közeget, és a gáz nyomása a folyadékra hat.

Standard modell: 0,2-400 Liter, max. 500 bar

Hőmérséklet tartomány: -40°C-tól +80°C-ig