Sera® hidrogén üzemanyagtöltő állomások

Innovatív eszközöket, technológiákat kínálunk a hidrogén üzemanyag előállításához és forgalmazásához. A hidrogén töltőállomások a hidrogén tárolására és elosztására szolgálnak személygépkocsik, teherautók, speciális járművek és vasúti járművek számára.

H2 - a jövő üzemanyaga

"A víz lesz a jövő szene." Jules Verne már 1870-ben megjósolta ezt, amikor "A titokzatos sziget" című regényében azt írta, hogy a holnap energiája a víz lesz. Egy olyan időszakban, amikor a fosszilis tüzelőanyagok kimerülnek, és a környezetvédelem egyre fontosabbá válik bolygónk megmentése szempontjából, a Sera® kifejlesztett egy innovatív hidrogén-töltőállomást, amely egy úttörő lépés a modernitás és a környezetvédelem felé.

A jövő megoldásai

A Sera® több mint 70 éve fejleszt és tervez olyan megoldásokat, amelyek precíz adagolást tesznek lehetővé. A Sera® az Őt képviselő cégekkel együtt már több mint 80 országban nyújt professzionális támogatást és műszaki tanácsadást ügyfeleiknek.

Technológiai konténer

A konténer a hidrogéntöltő állomás alapeleme. A moduláris felépítésű technológiai konténer modern kompresszorrendszerrel, hűtőberendezéssel, szeleptechnikával és vezérlőegységgel van felszerelve. Első lépésként a hidrogént kompresszorral 900 bar nyomásra sűrítik, majd puffertartályokban tárolják el a felhasználásig. A Hidrogéntöltő állomás lelke a kompresszor, ami lehet fém membrános vagy dugattyús.  A puffertartályok, palackok a technológiai konténerben vagy azon kívül is elhelyezhetőek.

Nagy kapacitású tároló klaszter

A klaszter egy olyan állvány, amelyben a gázt tartalmazó palackokat tárolják. A klaszter összes gázpalackja csővezetékekkel és szelepekkel össze van kötve. Ennek a rendszernek a nagy előnye, hogy tetszőlegesen bővíthető a későbbiekben.

Kiadagoló / Töltőkút

A hidrogén utántöltés utolsó szakasza a kiadagolónál történik. Ez az eszköz tartalmaz egy adagoló pisztolyt, töltőtömlőt, kijelzőt és vezérlő elektronikát. A fizetési terminál külön csatlakoztatható. A kiadagolás történhet 350, illetve 700 bar nyomáson is. Az adagoló 1 vagy 2 töltő pisztolyos lehet.

A Sera® hidrogén-töltőállomások alkalmazásai:

• Személyautók 

• Autóbuszok

• Közúti szállítójárművek 

• Vasúti mozdonyok

• Speciális/építőipari járművek

 

A Sera Hidrogéntöltők előnyei röviden összefoglalva: 

 

Megbízhatóság és alacsony karbantartási költségek

A kompresszor dugattyúinak alacsony fordulatszáma kis mértékben terheli a kopó alkatrészeket, ami hosszú élettartamot biztosít.

 

Alacsony energiafogyasztás 

Az innovatív hajtás és az alacsony súrlódási tényező a kompresszortechnológiában alacsony energiafogyasztást eredményez. 

 

Magas áramlási sebesség 

Az innovatív dugattyús kompresszor nagy sebességű feldolgozást biztosít. Ez lehetővé teszi a gyakori tankolást még az alkalmankénti nagy mennyiség esetén is. 

 

Moduláris kialakítás 

A szabványos moduloknak köszönhetően a hidrogén töltőállomás tökéletesen a megrendelő igényeihez szabható. A további bővítések sem okoznak gondot.

 

Egyszerű szolgáltatás 

A Technológiai konténer úgy lett kialakítva, hogy minden műszaki elem könnyen hozzáférhető legyen. Ez minimálisra csökkenti a szervizelési időt és garantálja a problémamentes használatot. 

 

Csendes működés

A tervezés során kiemelt figyelmet fordítottak arra, hogy a zajkibocsátás a lehető legalacsonyabb legyen. Ez lehetővé teszi, hogy a Sera® hidrogénállomást lakóövezetekben is használják.