Walther hidrogéntöltő állomások

A Walther hidrogéntöltő állomások a legújabb technológiai fejlesztéseket képviselik a zöld energia területén. Ezek az állomások lehetővé teszik a hidrogén üzemű járművek hatékony és környezetbarát töltését, hozzájárulva ezzel a fenntartható közlekedés előmozdításához.

Az üzemanyagcellás elektromos járműveknél a hidrogént energiaforrásként használják számos alkalmazásban: targoncákban, autókban, buszokban, teherautókban vagy akár vasúti járművekben. Ezen hidrogénüzemű járművek mindegyike CO2-semleges, és az alkalmazott hidrogéntechnológiától függően a belső égésű motorokéhoz hasonló hatótávolságúak.

Az áramtermelés során a hidrogén reakcióba lép az oxigénnel, és effektív módon alakul át villamos energiává, melyet aztán az elektromos járművek hasznosíthatnak. Ez a folyamat tiszta és károsanyag-mentes, hiszen a hidrogén égési terméke csak víz – így hozzájárul a fenntartható közlekedés előmozdításához és a károsanyag kibocsájtás csökkentéséhez.

A Walther hidrogéntöltő állomások a legújabb technológiai fejlesztéseket képviselik a zöld energia területén. Ezek az állomások lehetővé teszik a hidrogénüzemű járművek hatékony és környezetbarát töltését, hozzájárulva ezzel a fenntartható közlekedés előmozdításához. Emellett a töltőállomások felügyeleti rendszere is gondoskodik arról, hogy az ügyfelek garantáltan megbízható szolgáltatást kapjanak. A hidrogén töltőállomások üzemeltetése és fenntartása is kiemelt fontosságú a szolgáltató számára, így biztosítva a folyamatos működést és a maximális hatékonyságot.

 

A HG sorozat WALTHER hidrogén (H2) tankolórendszerét gépjárművek 875 bar üzemi nyomásig (700 bar technológia) gáznemű hidrogénnel történő nagynyomású tankolására fejlesztették ki. A kialakítást úgy optimalizálták, hogy nagy áramlási sebességet és rövid, körülbelül három perces tankolási időt érjenek el a legkisebb nyomáseséssel.

A H2 üzemanyag-ellátó rendszer -40 °C-on ULTRA HIDEG FELTÖLTÉSRE / ULTRA COLD FILL is alkalmas és SAE J2600 szerint tesztelve lett.

A gépjárművek gáz-halmazállapotú hidrogénnel történő tankolásához a WALTHER-PRÄZISION GmbH & Co. KG gyártó egy speciálisan kifejlesztett üzemanyagtöltő rendszert kínál, amely:

- egy töltő csatlakozóból,

- vészlekapcsoló készülékből és

- parkolóállomásból áll.

 

Nagynyomású vészlekapcsoló csatlakozó

Típus:

HG-008

Névleges átmérő:

8 mm

Max. nyomás:

437,5 / 875 bar (SAE J2600 szabvány)

Közeg:

gáznemű hidrogén

Anyaga:

Rozsdamentes acél 1.4404 / 1.4571

Sajátosságok:

Nyomáskiegyenlített és roncsolásmentes vészlekapcsoló tengelykapcsoló.

Nagynyomású üzemanyagtöltő csatlakozó

Típusok:

HG-004 / HG-008

Névleges átmérő:

4mm/8mm

Max. nyomás:

875 bar-ig (SAE J2600 szabvány)

Közeg:

gáznemű hidrogén

Anyaga:

Rozsdamentes acél 1.4404 / 1.4571 vagy azzal egyenértékű

Sajátosságok:

A világ első tankoló csatlakozója reteszelő rendszerrel, push/pull technológiával

Töltőállomás HG-sorozat

35 MPa NF / HF / 70 MPa NF

Jellemzői:

- Integrált csatlakozás a száraz levegős öblítési rendszerhez

- Biztonsági zárrendszer a magas kényelem érdekében

- Precíz rendszer figyeli a tankoló fúvóka megfelelő visszahelyezését

- Megbízható védelem a szennyeződésektől

- Többféle rögzítés lehetséges

A Walther hidrogéntöltő állomások innovatív megoldást kínálnak az elektromobilitás terén, elősegítve a fenntartható fejlődést és a környezettudatos közlekedést.