SAB ipari automata szűrőberendezések

Erőművek, gázhűtés, mosórendszerek, hőcserélős fűtő/hűtő rendszerek, fordított ozmózis, felületkezelés, mezőgazdaság, acélipar, szennyvízkezelés és még számos olyan technológiai eljárást vagy iparágat lehetne felsorolni, amely folyamata során jelentős mennyiségű vizet, emulziót vagy más egyéb vízszerű folyadékot használ. Minden érintett területen folyamatosan megoldandó problémát jelent a technológiai folyadékok szűrése. 

A feladatra többféle eljárás, illetve megoldás létezik. Ezek a szűréstechnológiai eljárások két főcsoportba sorolhatóak: 

Beszélhetünk hagyományos szűrésről, melynek során egy az adott szűrési tartományra kialakított eldobható szűrőelemmel (általában gyertya, zsák vagy membrán) távolítjuk el a közeg nemkívánatos szilárd és/vagy szervesanyagtartalmát. Ennél az eljárásnál az alkalmazástól függően bizonyos időközönként a szűrőelem telítődik ekkor a rendszer hatásfokának fenntartása érdekében a szűrőbetétet cserélni vagy tisztítani kell.

Az elmúlt évtizedekben azonban, a gyártástechnológia fejlődésével és a piaci igények növekedésének eredményeképpen megjelentek az úgynevezett automata szűrőberendezések. Ezek az egységek a hagyományos szűrési eljárásokat forradalmasítják különböző öntisztító mechanizmusokkal kiegészítve őket. Ennek értelmében nincs szükség többé a szűrőbetétek folyamatos cserélésére/tisztítására.

Minden egyes tisztítási és karbantartási folyamat velejárója, az állási idő, emberi felügyelet, új szűrőelemek beszerzése, használt szűrőbetétek megsemmisítése stb. Az automata szűrőkkel ezek a problémák is megoldódnak, valamint a járulékos költségek is jelentősen csökkennek. Mindezeket figyelembe véve, megállapítható, hogy az automata szűrők technológiai, környezetvédelmi és anyagi megfontolásból is előnyös, megtérülő befektetést kínálnak ügyfeleink számára.

HT F451 automaticky samocistici filtr odp

F451-es szérai a SAB legújabb fejlesztése. Öntvény automataszűrők, ipari víz-, emulzió szűrésre, piacvezető áron.