Műszaki ismertetés

Javaslat a tömítés beépítéséhez

Einbau-Empfehlungen

Ellenőrzési lista a konstrukcióhoz és szereléshez

1) Győződjön meg róla, hogy a dugattyú- és rúdvezetéseket megfelelően alakították-e ki. Az oldalirányú erők a vezetéseket gyakran olyan erősen igénybe veszik,  hogy az a henger- és rúdfelületek károsodásait idézheti elő.

2) Győződjön meg arról, hogy a beépítendő tömítés megfelelően lett-e tárolva illetve, hogy sérülésmentes-e. (A legjobb, ha a tömítést a felhasználásig eredeti csomagolásban, hűtött, száraz raktárban tároljuk.

3)Ügyeljen arra, hogy ott, ahol a tömítések a szerelés során csúsznak, minden él sorjamentes legyen. Különös figyelmet szenteljen a meneteknek és hornyoknak.

Figyelem: minden hidraulika hengert csak a nyomás megszüntetése után szabad szerelni.

4)Tisztítsa meg a beépítési helyeket, hengercsövet és rudat az esetleges fém maradványoktól és más szennyeződésektől.Ellenőrizze, hogy vannak-e a tömítőterekben olyan károsodások, melyek a tömítéseket tönkretehetik.

5) Ahol az átmérő különbség a menet és a tömítések között kicsi, helyezzen védelmet a menet fölé vagy használjon a beépítéshez segédeszközöket.Ebben az esetben a legjobb, ha műanyag eszközöket használunk, melynek simának, sorja mentesnek kell lennie.

 

6) Ellenőrizze, hogy a tömítés típusa, mérete, anyaga megfelelő-e és hogy a beépítés oldalhelyesen történik-e.

Kérjük mindig ügyeljen arra, hogy a különböző típusú tömítéseket különböző féle képpen kell szerelni! Vegye figyelembe az egyes tömítés típusok szerelési ajánlásait.

7) A szerelés előtt kenje be a tömítéseket és a fém alkatrészeket az univerzális HZ-103 tömítőzsírunkkal.

8) Ahol a tömítéseket az alkatrészekre (pl. dugattyú) előszerelik, győződjön meg róla, hogy ezek nincsenek-e kitéve egyoldalú deformációknak. Tisztaságra ügyelni! 

9) A fémrészecskéket és más szennyeződéseket ne engedjünk a hidraulika rendszerbe (csővezetékek tisztítása). Szerelés előtt mindig mossa át a hidraulika rendszert.

10) Nagyon fontos a hidraulika henger alapos és gondos szellőztetése, amellyel a légtelenítésből adódó problémák elkerülhetőek!

Berater Gawin Balázs