Lapátkerekes szivattyúk

A flexibilis lapátkerékkel ellátott „impelleres” szivattyúk, térfogat-kiszorításos elven működnek. A rugalmas lapátokkal ellátott járókerék a szabálytalan kör alakú szivattyúház közepén helyezkedik el. A lapátok a szivattyúház szabálytalan félkör felőli oldalán megszorulnak, meghajlanak. Az így keletkező vákuum szívja fel a folyadékot, ami aztán a szivattyúházba ömlik. A lapátok közötti kamrákban lévő folyadékot a rotor forgása továbbítja a szívóág felől a nyomóág felé. A nyomóághoz érve a lapátok és a folyadékkal teli kamrák ismét összenyomódnak a folyamat eredményeként a rotor a közeget folyamatosan és egyenletesen a nyomóágba pumpálja.

  

                   Robbantott ábra                                                         Folyamat ábra

(Nagyításhoz kattintson a képre!)

Előnyök:

  • Szárazon is önfelszívó (3 m-ig víz esetén). Feltöltve akár 7 m-ig is önfelszívó.
  • Magas szállítási teljesítmény: a szivattyú méreteitől és típusától függően az impelleres szivattyúk a 3 l/órás szállítási teljesítménytől egészen a 730 l/órásig elérhetőek.
  • Sokoldalú: a lapátkerekes szivattyúk számos iparág számára rengeteg alkalmazási lehetőséget kínálnak. A szivattyúház, a tömítések és a lapátkerék anyagminősége az egyedi alkalmazásokhoz igazodva megválasztható. A termékek váltakozó és egyenárammal üzemelő villanymotorral egyaránt elérhetőek.
  • Kíméletes szállítás: az impelleres szivattyúk abszolút pulzációmentes folyadékszállítást tesznek lehetővé. Kisebb mennyiségű levegőt és gázokat tartalmazó folyadékok sem jelentenek problémát.
  • Megbízhatóság: a Zuwa-nál a szivattyúkat folyamatos üzemeléssel tesztelik. A felhasznált minőségi alapanyagok biztosítják a szivattyúk meghibásodás nélküli hosszú élettartamát.
  • Egyszerű karbantartás: a tisztítás és a karbantartás érdekében a szivattyú gyorsan és egyszerűen szétszerelhető. A kopó alkatrészek egyenként rendelhetőek, a karbantartási költségek alacsonyak.
  • Erőteljes: sűrű viszkózus anyagok szállítására is képes, ilyenek például a különböző sűrű olajok, vagy akár a méz (egészen 20 000 mPas-ig). Szilárd anyagokat tartalmazó közegek szivattyúzására is alkalmasak. Rövid, 1 perces szárazonfutásra nem érzékeny. A szállított közegek hőmérséklete elérheti akár a 90 °C-ot is.

Szükség esetén a gyártó oldalán további német leírások találhatóak ide kattintva.

Hu Impellerpumpe Zuwa Unistar 01

A többfunkciós Unistar típus főként a kevésbé agresszív, koptató hatású szemcséket nem tartalmazó közegek szivattyúzására nyújt kitűnő megoldást.

Hu Impellerpumpe Zuwa Combistar 01

A sokoldalú Combistar típus számos alkalmazási lehetőséget biztosít, beleértve a koptató szemcséket tartalmazó és a korrozív közegek szivattyúzását is.

Hu Impellerpumpe Zuwa Nirostar 01

A prémium kategóriás Nirostar széria sűrű viszkózus vagy darabos anyagok szivattyúzására is alkalmas.

Hu Impellerpumpe Zuwa Acostar 01

Az Acostar típus eleget tesz a vegyipar szigorú követelményeinek és minden szegmensét tökéletesen lefedi.