Áramlásmérő

Differenzdruck-Durchflussmesser

Differenciál nyomáselvű „mérőperemes” áramlásőr. Az áramló közeg útjába egy szűkítő elem (mérőperem) van behelyezve. A mérőperemen áthaladó folyadék nyomása a különböző keresztmetszetekben más és más. Ez a nyomáskülönbség (differenciált nyomás) arányban van az átáramló közeg sebességével.

Kolben Ventilbauweise

Egy mágneses rugós dugattyú vezérel érintkezés nélkül, áramlástól függően egy állítható kontaktust vagy mérőszerkezetet. Nyugalmi állapotban a mágneses dugattyú a ház szelepülékén fekszik, mérési helyzetben a dugattyút az áramló folyékony közeg függőleges irányban elmozdít az áramlás erősségével egyenesen arányosan .

Kolben Inlinebauweise

Egy mágneses rugós dugattyú vezérel érintkezés nélkül, áramlástól függően egy állítható kontaktust vagy mérőszerkezetet. Nyugalmi állapotban a mágneses dugattyú a ház szelepülékén fekszik, mérési helyzetben a dugattyút az áramló folyékony közeg függőleges irányban elmozdít az áramlás erősségével arányosan.

 

Schwebekörper

Áramlás hatására egy lebegőtest mozog az áramlás erősségétől függően egy kúpszerű átlátszó csőben és mutatja helyzeténél fogva az áramlás mértékét a skálázott házon.

Paddel

Egy átfolyástól függő lapát- illetve vitorlásmozgás mágneses módon érintésmentesen működtet egy állítható kontaktust és, vagy egy mérőművet.

Rotor, Turbine, Zahn- und Ovalrad

A közeg egy rotort, turbinát, fogas vagy oválkereket hajt meg. Minél több a átáramlás, annál gyorsabban tekeri ezt a részt.

Kalorimetrisch, magnetisch induktiv, Vortex

Az áramlási sebesség vagy a hőmérséklet különbség (kalorimetrikus), mágneses mező (mágneses induktív) vagy egy háromszögtest (Vortex) által mozgó belső részek nélkül van mérve.