Műszaki adatok

Rögzítések

Befestigungen

 

Karimarögzítés

Teli gumikarimákkal és támasztó karimákkal

A Balg gumikarimája egyenletes vastagságú addig, míg a karima külső átmérője megformált. A támasztó karima síma, rászorító karima, mely létezik vállas és váll nélküli kivitelben is. Nagy átmérőknél fuvarozási szempontból a hátsó, támasztó karimákat osztott kivitelben szállítják.

A kompenzátorok szerelését a következő ábrának megfelelően kell kivitelezni azért, hogy megbízható tömítettség alakuljon ki, és a kompenzátor balgja ne sérüljön.

További tömítés nem szükséges.

Öntömítő gumidomborulat és támasztó karima

A balg gumikarimájába egy fémgyűrű van vulkanizálva. A támasztó hátsó karimákat védővállal vagy anélkül készítik és leegyszerűsítik a kompenzátor beépítését (nincsenek a gumikarimában furatok a rögzítő csavaroknak). Sztenderd gyártási lehetőség DN1200 névleges méretig. 

A kompenzátorok szerelését a következő ábrának megfelelően kell kivitelezni azért, hogy megbízható tömítettség alakuljon ki, és a kompenzátor balgja ne sérüljön.

 

További tömítés nem szükség

Különböző záróelemek és néveleges átmérő változások

A karimaméretek minden szokásos norma szerint, mint DIN, ANSI, AWWA, BS vagy JIS szállíthatók. illetve lehetőség van különleges méretek és kialakítások gyártására is.  Ez érvényes a különböző záróelemekkel ellátott kompenzártorokra éppúgy, mint a névleges átmérő változásuaknál.

Bilincsrögzítés

A szalag-kompenzátoroknak hengeres végük van (csonk) amit rögzítőbilinccsel a csővezeték végére rászorítanak.
Amennyiben igény van rá, a kompenzátor egyik végén rögzítőkarimával másik végén pedig csonkkal is szállítható.
Magasabb nyomásnál (1 bar) és nagyobb névleges átmérő (> DN 500) esetében a szalagkompenzátor letömítése problémákba ütközhet. Ezenkívül az a veszély is fennáll, hogy a csővezeték a kompenzátort meghúzza. Ezért azt ajánljuk, hogy a csővezeték végére egy hegesztett hullámos felületet vagy drótot helyezzenek fel, amivel ez a fajta veszély kiküszöbölhető.

Rögzítőbilincs

Kivitel:Nyomás és névleges átmérő szerint végtelenített bilincsszalag, spirál menetszalag, kis bilincsek vagy csuklós csapbilincsek. Nagyobb nyomás esetében rözítőoldalanként 2 bilincs egymással szemben.
Szélesség:
Végtelenített bilincsszalag:¾“
Spirális menetszalag:½“
Kis bilincsek:Ø: 9 – 12 mm-ként 1

Csuklós csapbilincs:

Ø: 18 – 30 mm-ként 1
Anyag:
Végtelenített bilincsszalag (feszítőfogó):1.7300
Spirál menetszalag spirális:1.4310
Kis bilincs, szalag és ház:1.4016 (csavar fém, horgonyzott)
Csuklós  csapbilincs, szalag és ház:1.4016 (csavar fém, horgonyzott)