Műszaki ismertető

Előfeszítések

Verspannungen

A gumikompenzátorok nyomás alatt a szomszédos csúszó- vagy fix alátámasztást terhelik (balg keresztmetszet x működéskor fellépő nyomás). Az előfeszített laterál- vagy angulár kompenzátorok behelyezése által ezt minimalizálni lehet, tehát az alátámasztást megfelelően tehermentesítik.

Előfeszítések:

A kerületen elhelyezett sok menetes rudazat felveszi a balg keresztmetszetéből fellépő reakcióerőket.

Nyomóerő:

Az elmozdulás felvételekor keletkező erők, melyek nyomás alatt megnőnek és amelyekre a csővezeték elhelyezésekor figyelni kell.

Elállítóerők:A laterális irányú erők a kompenzátort eltolják. Az erre vonatkozó műszaki leírást a technikai mellékletben találja meg, vagy forduljon hozzánk kérdéseivel bizalommal.

Az különböző követelmények szerint a következő előfeszítési variációk alkalmazhatók:

 

B - kivitel:

A rudazatok kívül gumiperselyekben vannak azért, hogy túlnyomásnál felvegyék a reakcióerőket. (DN 300-ig). A gumiperselyek tompítják / megszüntetik az elmozduláskor vagy rezgésnél fellépő esetleges hanghatást.

E - kivitel:

A rudazatok kívül, gumis alátétben és kúpos csillapítóban vannak, azért, hogy nyomáskor fellépő reakcióerőket felvegyék.

C - kivitel:

A rudazatok kívül gumiperselyekben vannak azért, hogy túlnyomásnál felvegyék a reakcióerőket. (DN 300-ig). A gumiperselyek tompítják / megszüntetik az elmozduláskor vagy rezgésnél fellépő esetleges hanghatást. Továbbá, látható, hogy a rudazaton belső lökethatároló van, mely megakadályozza  a kompenzátor túlzott összenyomását.

M - kivitel:

A rudazatok belül és kívül hengeres tárcsában és kúpos csillapítóban vannak elhelyezve, hogy a túlnyomás és vákuumkor fellépő reakcióerőket felvegyék.

 S - kivitel:

A rudazatok kívül a hengeres tárcsában és  úpos csillapítóban vannak elhelyezve és belső tolóhatárolókkal a túlnyomás és vákuumkor fellépő reakcióerő-felvételéért.

R - kivitel:

Szegment előfeszítés: a rudazatok kívül a gumiperselyekben vannak elhelyezve a túlnyomáskor keletkező reakcióerők felvételéért(DN 300-ig).

K - kivitel:

Szegment előfeszítés: a rudazatok kívül a hengeres tárcsában és a kúpos csillapítóban helyezkednek el, hogy a túlnyomás miatt fellépő reakzióerőket felvegye.

L - kivitel

Szegment előfeszítés: a rudazatok belül és kívül hengeres tárcsában és kúpos csillapítóban helyezkednek el, hogy a túlnyomás és vákuumkor keletkező reakcióerőket felvegyék.

F - kivitel

Csuklós kivitel, az egyirányú anguláris mozgások miatt hevederrel és csappal, hogy a vákuum és a túlnyomáskor keletkező reakcióerőket felvegye.

G - kivitel

Kardáncsuklós előfeszítés a kétirányú anguláris mozgások miatt hevederrel és csappal, hogy a túlnyomás és a vákuumkor keletkező reakcióerőket felvegye. 

Tervezés:

Kimérés a tervezett nyomásnak megfelelelően (ellenőrző nyomás) a nyomásmérőelv szabvány szerint

Anyagok:

szénacél, szilárdsági osztály 8.8 vagy nemesacél

Felületvédelem:

hengeres tárcsák és a kúpos csillapítók PTFE-bevonattal, a húzórudak galvanikus horgannyal vagy tűzi horgonyozva.