Járműre szerelt kenőrendszerek

Easy Rail Compact

Hu Easy Rail Compact

A rendszer általánosan alkalmazható városi sínhez kötött tömegközlekedési járműveken, mind pedig helyközi és intercity vonatokon valamint mozdonyokon.

Az egyszerű beépíthetőségnek köszönhetően a meglévő sínhez kötött járművek után szerelése lehetséges. A kenőanyagtartályt és a szóró fúvókákat összekötő csővezeték hossza maximum 7 méter lehet.

SKF Easy Rail Compact rendszer egyenletes kenőanyagellátást biztosít, az adagolást egy szivattyú aggregát végzi.  A pneumatika levegő vivőközegként szolgál. Ez szállítja a kenőanyagot csővezetéken át egy elosztón keresztül a szóró fúvókákhoz, melyek egyenlő mértékben vonják be a nyomkarimákat kenőanyaggal.

SKF Easy Rail Compact rendszer maximum 10 bar-os berendezés nyomással működik. A rendszer alkalmazható kenőolajra, és folyékony kenőzsírra egy meghatározott maximum mennyiségű szilárd anyaggal keverve.

LCG2 – Ívszenzoros vezérlés minden SKF Easy Rail rendszerhez

Az intelligens LCG2 vezérlés a helyi viszonyokhoz igazítja az adagolást, és minimumra csökkenti a kenőanyag felhasználást . Egy intelligens giroszenzor érzékeli a giro tengely szögsebességét, és ismeri fel ezáltal az íven haladást. A szenzor érzékenységét a felhasználó egyénileg konfigurálhatja.

         

Rendszervázlat mindkét nyomkarima egyidejű kenésével.          Rendszervázlat a bal-, és jobboldali kerék egyenkénti kenésével.

Rendszerelemek:

  1. Pneumatikusan hajtott dugattyús szivattyúaggregát tartállyal
  2. Szelepegység általi működtetés
  3. Szórófúvókák
  4. Ívszenzoros vezérlés (Opció)
  5. Mennyiségi elosztó