Kenőanyag adagoló rendszerek

A kenőanyag adagoló rendszerek közös jellemzője a kenőanyag adag képzése, az igényelt kenőolaj , vagy kenőzsír térfogata. Ilyen feladat lehet például csapágyházak, hajtóművek, stb. gyártáskor, kenőanyaggal való feltöltése, vagy az összeszerelés megkönnyítése az alkatrészek előzetes kenésével, pl. O-gyűrű, vagy más tömítés, vagy bovdencsőben lévő bovdenszál kenése.

Az adagolt mennyiség térfogata gyakran a század köbcentiméteres tartományba esik. Az adagképzés gyakorisága és nagysága, a kitöltőhelyek száma, és a vezérlés módja határozza meg, hogy mely rendszer alkalmas az adott feladatra. 

Th Davkovani CENTROMATIC

Ez a rendszer alkalmas 0,016-10 ccm mennyiségtartományban kenőanyagok adagolására, olyan üzemben , ahol az adagolás frekvenciája magas, és az adagmennyiségeket nem kell sűrűn változtatni.

Th Davkovani s Ejektory

A 0,74-41 ccm-es tartományba eső térfogatadagolási feladatok megoldására szolgáló rendszer, olyan üzemekben, ahol több kitöltő helyen nagy adagolási frekvenciával, nem nagy gyakoriságú adagváltoztatással dolgoznak.

Adagolószelepes kenőanyag adagolás

Adagolórendszer, melynél az adagolt mennyiség 0-1410 ccm tartományban mozog, és az adagolás frekvenciája, üteme nem túl magas, és az adagolt mennyiséget gyakran kell széles határok között állítani.

Th Davkovani s elmag ventily

Közepestől a nagyon nagy kenőanyag térfogatok adagolására alkalmas rendszer, ahol szigorú követelmény a gyakori kenőanyag adag változtatás.

Systeme der Zentralfüllung der Schmierstoffen

Központi feltöltőszivattyú alkalmazása, helyi kenőszivattyúk automatikus feltöltésehez