Zuhanyfúvókák

A Lechler zuhanyfúvókák több, finom cseppmérettel rendelkező kúppalást fúvóka szórásképét egyesítik és formálják egy nagy folyadék felületté, lényegében egy telekúp fúvókává.

Amikor egy finom cseppméretű, de emellett telikúp szórásképű porlasztás szükséges relatív magas térfogatáram mellett, a Lechler zuhanyfúvókák alkalmazása számtalan előnnyel jár: az egymással átfedésben lévő kúppalást szórásképek egy nagy telekúp szórásképpé állnak össze, amely sűrű vízréteget hoz létre.

Ezt a fúvókát célszerű alkalmazni pl. gázcserélő folyamatoknál, gőzhűtésre vagy pormegkötésre. Ez egy hagyományos telekúp fúvókával, amely ezt a térfogatáramot egy kimeneti furaton keresztül éri el, nem lehetséges.

A porlasztott folyadék megnövekedett cseppfelülete gondoskodik a legjobb hatékonysági fokról, pl. a gáz halmazállapotú közegek közvetlen kezelésekor.

Baureihe 502, 503

Az egyes furatokból kúppalást szórásképpel és nagyon finom cseppméret mellett megy végbe a porlasztás. A teljes szóráskép telekúppá áll össze, ezáltal biztosítva a közeg egyenletes eloszlását és a nagy területen történő terítést a finom szemcseméret megőrzése mellett.

Alkalmazás: tűzvédelem, hűtési folyamatok és eljárások, pormegkötés